Sporazum o realizaciji projekta “Škola u prirodi”

U aprilu mjesecu tekuće godine općinski načelnik Ibro Berilo i ministar Elvir Kazazović potpisali su sporazum o sufinansiranju

U aprilu mjesecu tekuće godine općinski načelnik Ibro Berilo i ministar Elvir Kazazović potpisali su sporazum o sufinansiranju projekta dogradnje objekta područne škole u Šabićima sa “školom u prirodi”, koja djeluje u sastavu OŠ “Zaim Kolar”. Ovaj projekat implementira Općina Trnovo za šta je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pomenutim sporazumom izdvojilo 250.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta. Jučer je vezano za ovaj projekat potpisan novi sporazum.
Ministar za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je ovoga puta sa direktorom Osnovne škole „Zaim Kolar“ Adisom Hodžićem Sporazum o realizaciji Projekta „Škola u prirodi“ u mjestu Šabići, općina Trnovo, za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola u sarajevskom kantonu.
Ovim sporazumom je predviđen besplatan boravak oko 2.000 osnovaca u trajanju od po tri dana po grupi učenika na bazi dva puna pansiona sa uključenim prevozom na relaciji škola – Šabići – škola.
„Za ovu namjenu smo osigurali sredstva u iznosu od 150.000 KM koja će biti utrošena u posljednjem kvartalu tekuće godine. U budžetu za narednu godinu planirat će se sredstva za nastavak realizacije ovog projekta, jer nam je cilj da svi učenici pomenutih razreda o trošku Kantonu Sarajevo imaju mogućnost da borave u školi u prirodi. To je naš objekt koji smo mi u mandatu ove Vlade KS rekonstruisali. Pravimo i novi objekt koji će imati dodatne smještajne kapacitete, jer je opredjeljenje ove Vlade i resornog ministarstva da omogućimo svim učenicima u KS besplatnu školu u prirodi“, kazao je nakon potpisivanja ministar Kazazović.
Direktor Hodžić je, ovom prilikom, naglasio kako je ovo izuzetno značajan projekt za njihovu školu.
„'Škola u prirodi’ u sastavu naše škole djeluje od 2004. godine i ovo je prvi put da ova vrsta edukacije u prirodnim uvjetima za sve učenike četvrtih razreda bude besplatna. U pitanju je odlična prilika za ovu djecu da jedan dio svoje edukacije provedu na čistom zraku, u prirodi, kao i da obiđu sve ljepote planine Bjelašnice“, istakao je direktor Hodžić.

dsc_0946_0

Vezano za članak: http://www.nova.trnovo.ba/izgradnja-skole-u-prirodi/

                                  http://www.nova.trnovo.ba/5916-2/

                                  http://www.nova.trnovo.ba/6207-2/

Pin It