Održan radni sastanak na temu-zimska sezona i EYOF 2019.

Jučer je u organizaciji Općine Trnovo održan radni sastanak na temu Zimska sezona 2018/2019, koja će ove godine

Jučer je u organizaciji Općine Trnovo održan radni sastanak na temu Zimska sezona 2018/2019, koja će ove godine zbog vrlo bogatog sadržaja zasigurno privući više posjetilaca nego ranijih godina. Povod više je i održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog takmičenja – EYOF 2019, od 9-16 februara, a većina, zapravo najvažnija borilišta će biti na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Naime, na prostoru Bjelašnice očekuje se veliki broj posjetilaca ove zimske sezone, otvorenje prema riječima rukovodioca ski-centra ZOI`84 očekuje se sredinom decembra, a na 29. decembar održat će se koncert Bijelog Dugmeta.
Do sada je najveća posjećenost bila u januaru dok ove godine u februaru mjesecu Bjelašnica će biti centar održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog takmičenja, na kojem će učestvovati 1500 takmičara iz 50 zemalja, te oko 1200 mladih aktivista i volontera iz BiH.
Općina Trnovo inicirala je ovaj sastanak, kojem su prisustvovali predstavnici EYOF-a 2019 na čelu sa direktorom Senahidom Godinjakom, zatim predstavnici ZOI-a, predstavnici firmi koje su potpisale Ugovore za zimsko održavanje lokalnih puteva ovog područja te predstavnici MUP-a KS; načelnik VI policijske uprave, pomoćnik komandira jedinice za saobraćaj, komandir policijske stanice Trnovo i komandir policijske stanice Hadžići. Pojedinačni ciljevi na kojima rade svi prisutni u konačnici sažimaju jedan jedinstveni cilj a to je da sve bude spremno za početak zimske sezone, održavanje EYOF-a i da sva događanja prođu u najboljem redu. Na sastanku je dogovoreno djelovanje svih učesnika, izloženi njihovi operativni planovi i dogovorene dalje aktivnosti i poduhvati.

Općina Trnovo će realizacijom infrastrukturnih projekata na ovom području općine uveliko poboljšati ponudu i kvalitet boravka posjetilaca ovog turističkog mjesta, te olakšati održavanje ovako velikih događaja. Napominjemo pored otvorenih parkinga, u funkciji će biti i garaža u sklopu projekta “Srebrna lisica”, kapaciteta 90 parking mjesta, kao i put od Grkarice do hotela “Maršal” što će omogućiti kružno, jednosmjerno kretanje saobraćaja. Općina na čelu sa općinskim načelnikom želi preuzeti svoju ulogu na vrijeme i otkloniti eventualne probleme.

[tie_slideshow]

[tie_slide] sastanak 2 [/tie_slide]

[tie_slide] sastanak1 [/tie_slide]

[tie_slide]sastanak3 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Pin It