Centrotrans uspostavio minibuske linije u Trnovu

Linije minibuskog saobraćaja u Trnovu dugo nisu bile u funkciji na nezadovoljstvo mnogih građana općine, a oni najugroženiji

Linije minibuskog saobraćaja u Trnovu dugo nisu bile u funkciji na nezadovoljstvo mnogih građana općine, a oni najugroženiji su učenici osnovnih i srednjih škola, studenti i penzioneri koji nisu u mogućnosti obavljati vlastite svakodnevne obaveze.

U oktobru mjesecu protekle godine pokrenuta je procedura izbora prevoznika na linijama za koje je doneseno rješenje o brisanju iz registra redova vožnje. Na raspisani oglas javila se firma Centrotrans, za koju je konstatovano da posjeduje sve potrebne dokumente i kapacitete za održavanje ovih linija. Kako saznajemo iz kompanije Centrotrans linije su ponovo uspostavljene što znači podizanje kvaliteta života građana Trnova.

Naime, u skladu sa odobrenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Centrotrans je počeo sa redovnim održavanjem linija. One će saobraćati radnim danom i subotom prema redu vožnje.

“Nakon brojnih pohvala od strane putnika na kvalitet i način održavanja, na do sada odobrenim i uspostavljenim autobuskim linijama, kompanija Centrotrans ovim činom iskazuje spremnost da i dalje nastavi pružati usluge u javnom gradsko – prigradskom prijevozu u Kantonu Sarajevo”, saopćeno je iz kompanije.

Pin It