Izgradnja spomen česme u Trnovu

Općina Trnovo finansirala je izgradnju spomen česme šehidima mjesne zajednice Trnovo. Kompanija CENTAR-HAN d.o.o. započela je sa betonskim

Općina Trnovo finansirala je izgradnju spomen česme šehidima mjesne zajednice Trnovo.

Kompanija CENTAR-HAN d.o.o. započela je sa betonskim radovima u sklopu projekta izgradnje spomen česme šehidima i civilnim žrtvama rata.

“Zasigurno je da će pored svoje prvobitne namjene ovakva spomen česma uljepšati ovaj centralni prostor naseljenog mjesta Trnovo. Projekti Općine se nastavljaju iz dana u dan i svakako da će javnost u narednom periodu imati priliku vidjeti napredak istih. Trudimo se da i pored ovih lijepih stvari radimo i one koje su manje lijepe i uz aktivnosti i angažman svih nas i ne sumnjam da ćemo u kontinuitetu i dalje raditi progresivnim putem“ – rekao je Općinski načelnik Ibro Berilo.

IMG_7891

Izgradnjom spomen-česme, dvorište zgrade Općine Trnovo i već od ranije izgrađeno centralno spomen obilježje sa ispisanim imenima će biti dodatno uljepšano i upotpuniti će ambijent.

Spomenik je podignut u znak sjećanja hrabrim borcima koji su dali ono najvrijednije za odbranu svoje zemlje-svoje živote. On predstavlja simbol stradanja stanovnika Trnova, a s druge strane voda sa česme predstavljat će simbol života i neprestane borbe.

 

Pin It