Na Bjelašnici ovog vikenda pripreme za novu ski sezonu

Uposlenici KJP ZOI 84 danas su na olimpijskoj planini Bjelašnici uz podršku članova Inicijative za Bjelašnicu i Igman

Uposlenici KJP ZOI 84 danas su na olimpijskoj planini Bjelašnici uz podršku članova Inicijative za Bjelašnicu i Igman i članova grupe Ambasadori olimpijskih planina postavili vjetrobrane na izlaznoj stanici šestosjeda čime su pripreme za nadolazeću sezone nastavljene.

Aktivnost je realizovana slijedeći želje i savjete skijaša koji su u protekloj sezoni primijetili problem snježnih nanosa na ovoj lokaciji.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje su planirane u narednom periodu s ciljem da se skijališta na Bjelašnici i Igmanu učine konkurentnijim i spremnim da u punom kapacitetu dočekaju prve snježne padavine.

Organizatori naglašavaju da su u narednom periodu u planu radovi na proširenju tehničkog puta, zaštita izlazne stanice šestosjeda od vremenskih nepogoda, završetak čišćenja akumulacije i punjenja oba jezera vodom, završetak remonta vertikalnog transporta te osvjetljavanje donjeg dijela kolijevke kako bi se proširili kapaciteti za noćno skijanje.

“Realizacijom ovih aktivnosti Bjelašnica će unaprijediti uslove za sve skijaše, ostvariti pretpostavke za 120 skijaških dana i tako produžiti skijašku sezonu“, dodali su organizatori.

Članovi Inicijative za Bjelašnicu i Igman pozivaju sve zaljubljenike u skijanje da izvrše kupovinu sezonskih karata za skijališta Bjelašnica i Igman i redovno posjećuju prirodni biser na 20 kilometara od glavnog grada.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_9677 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9678 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9679 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]