Obavjestenje

Obilježavanje Dana Općine Trnovo

Od subote, 22. februara 2020. godine započinje obilježavanje Dana općine Trnovo 2020. Ovogodišnji program započeti će u mjesnoj

Od subote, 22. februara 2020. godine započinje obilježavanje Dana općine Trnovo 2020.

Ovogodišnji program započeti će u mjesnoj zajednici Dejčići, a biće upriličen u svim mjesnim zajednicama Općine uz prigodan kulturno-zabavni sadržaj i druženjem sa Općinskim vijećnicima i načelnikom.

Pozivamo Vas da prisustvujete događanjima koje smo pripremili i nadamo se da se vidimo u što većem broju.

 

Tradicionalno u povodu Dana naše općine sjetiti ćemo se hrabrih sinova, koji su u temelje slobodne BiH ugradili svoje živote, i odati im dužno poštovanje. Na centralnom mezaristanu na području Trnova, spomen-obilježju Igman, biće položeno cvijeće na dan svečane sjednice, utorak, 17.03.2020. godine, a prije Džuma- namaza u petak, 13.03.2020. godine će biti proučen i Ja`sin u svim džamijama Trnova, te će i ove godine, kao i prethodne dvije, delegacija ispred Općine i boračkih udruženja posjetiti porodice šehida, članove Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca Trnovo.

Centralnoj svečanosti, svečanoj sjednici Općinskog vijeća prethodit će i tradicionalni prijem penzionisanih uposlenika Općine kod predsjedavajuće Općinskog vijeća i Općinskog načelnika, a u povodu Dana Općine nagrađeni će biti i učenici OŠ “Zaim Kolar” zbog ukupnog ostvarenog uspjeha škole, koji čine čak 40% odličnih učenika.

ORGANIZACIONI ODBOR

 

Pin It

Leave a Comment