Obavjestenje

Obaviještenje

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pojavom Korona virusa i poduzimanja mjera zaštite od širenja virusa, Općina Trnovo, od 23.03.2020,

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pojavom Korona virusa i poduzimanja mjera zaštite od širenja virusa, Općina Trnovo, od 23.03.2020, godine raditi će skraćenim radnim vremenom od 9 do 13 sati. U općinskim službama radit će samo dežure u smanjenom kapacitetu.

Pozivamo građane da sve poslove, osim neodložnih, ostave za kasnije i da ne dolaze u Općinu, a svi rokovi koji se tiču općinskih procedura bit će produženi.

Poseban režim rada primjenjivat će se sve dok traje opasnost od širenja Koronavirusa, sva rješenja i uvjerenja općinskih službi strankama će biti otpremljena putem pošte. Isto se odnosi i na rad sekretara mjesnih zajednica, koji će koordinirati sve aktivnosti za teritoriju MZ.

Pozivaju se osobe starije od 65 godina, kao i one koji imaju informacije da u njhovom komšiluku stanuju osobe preko 65 godina starosti, a koje žive same i nemaju članova domaćinstva koji im mogu pomagati u obavljanju svakodnevnih potreba, da se jave sekretarima mjesnih zajednica, kao i da se ne zloupotrebljava ova ionako teška situacija, za eventualno davanje netačnih podataka, što bi u situaciji proglašenja stanja prirodne i druge nesreće bilo krajnje neodgovorno i kažnjivo djelo.

U prilogu su brojevi telefona mjesnih zajednica Općine Trnovo;

 

R/B

Naziv mjesne zajednice

Adresa sjedišta mjesne zajednice

Broj telefona

1.

MZ “Trnovo

Trnovo 36

033/554-554

2.

MZ “Delijaš

Delijaš bb

033/487-167

3.

MZ “Dejčići”

Dejčići bb

033/438-160

4.

MZ “Šabići“

Šabići bb

033/488-171

Pin It

Leave a Comment