Obilježavanje manifestacije „Odbrana BiH-Igman 2020“ prilagođeno epidemiološkoj situaciji

U multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači 15.07.2020.godine  je održana sjednica Organizacionog odbora tradicionalne manifestacije Odbrana BiH „Igman 2020“,

U multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači 15.07.2020.godine  je održana sjednica Organizacionog odbora tradicionalne manifestacije Odbrana BiH „Igman 2020“, na kojoj je donešena odluka da će ovogodišnja manifestacija biti održana, ali uz reducirane programske sadržaje prilagođene epidemiološkoj situaciji.

Obilježavanje dvadesete manifestacije po redu počet će 05.08.2020. godine sa održavanjem press konferencije povodom najave programa manifestacije.

Ceremonija otvaranja manifestacije planirana je za četvrtak, 06.08.2020.godine, dok će se džumma namazom i dovom za domovinu u petak, 07.08.2020. godine zatvoriti manifestacija. Obilasci mezarja i grobalja, kao i vjerski obredi: misa zadušnica, parastos i hatma dova, u znak sjećanja na šehide i poginule branitelje, pripadnike ABiH i MUP-a RBiH, bit će održani u skladu sa preporukama Kriznog štaba, kao i ostale planirane aktivnosti.

Ove godine neće biti sadržaja na lokalitetu Velikog polja na Igmanu kako je to do sada bila tradicija, pa će se sadržaji kulturnog tipa održati na lokalitetu Memorijalnog  centra Kovači, u četvrtak 6. avgusta na dan otvaranja manifestacije, uz striktno poštivanje naredbi Kriznog štaba.

Dogovoreno je i da tradicionalni  slogan manifestacije „Dođi i posvjedoči“ bude prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji  te će glasiti „Ostani kući, i posvjedoči“.

Leave a Comment