Obilježena jedna od najznačajnijih bitaka u Trnovu

Na centralnom spomen obilježju u Trnovu, u organizaciji Udruženja Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Trnovo, obilježena

Na centralnom spomen obilježju u Trnovu, u organizaciji Udruženja Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Trnovo, obilježena je 28. godišnjica „Oslobađanja Trnova“.  Ratne 1992. godine Trnovo je oslobođeno od agresora, a ovom manifestacijom se odala počast svima onima koji su dali doprinos u odbrani i oslobađanju  Trnova.

 Povodom ovog datuma posebno se čuva sjećanje na šehide: Bratić Merim, Terzo Nermin, Pločo Nasuf, Krupalija Emin, Imamović Edhem, Hodžić Rizo, Pločo Aljo, Kolar Smajo, Smječanin Osman, Kadić Nusret, Gežo Irfan, Bajraktarević Mustafa, Krilšević Haso, Mizdrak Ekrem, Lindov Fehim, Hodžić Edin, Čusto Zaim i Rogoj Nezir.

Cvijeće su položili i odali počast svim pripadnicima Prve Bošnjačke brigade i pripadnicima MUP-a: predstavnici Općine Trnovo, predstavnici Općine Ilidža, predstavnici SDA Trnovo, predstavnici Boračkih udruženja Općine Trnovo, predstavnici  4. VMB Ilidža i predatavnici SDA Ilidža. Obilježavanju su prisustvovali  roditelji, supruge, djeca i rodbina poginulih, pripadnici boračke populacije, kao i određen broj građana, pošto je zbog aktuelne epidemiološke situacije ograničen broj prisutnih.

Prisutnima se obratila predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, gospođa Sifa Dreca, a historijski čas je održao gospodin Edhem Godinjak.

Poručeno je između ostalog, da se ne smiju zaboraviti oni koji su branili Trnovo, jer su njihova hrabrost i njihova žrtva obaveza za trajno sjećanje.

Leave a Comment