Održana Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Trnovo

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Trnovo, održana je u sali Općine, 29.12.2020. godine sa početkom u 18,00 sati. Konstituisano

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Trnovo, održana je u sali Općine, 29.12.2020. godine sa početkom u 18,00 sati. Konstituisano je  Općinsko vijeće Trnova, uz davanje i potpisivanje svečanih izjava o prihvaćanju mandata za period 2020-2024. godine.

Na sjednici je obavljen izbor komisije za izbor i imenovanja, kao i izbor predsjedavajuće/g i zamjenika predsjedavajuće/g Općinskog vijeća. Amina Dedić (SDA) je imenovana za predsjedavajuću Općinskog vijeća i Branka Kenjić (nacionalne manjine-DF/građanski savez) za dopredsjedavajuću.

Na dnevnom redu, koji je jednoglasno usvojen, našle su se, i usvojene – Odluka o izmjenama i dopunama buđeta Općine Trnovo za 2020.godinu, Budžet Općine Trnovo za 2021. godinu, te Odluka o izvršenju budžeta Općine Trnovo za 2021. godinu.

Sjednici je prisustvovalo 15 novoizabranih vijećnika kao i Općinski načelnik Ibro Berilo koji je dobio povjerenje građana za novi mandat. Načelnik je nakon sjednice čestitao novoizabranom sazivu Općinskog vijeća te zaželio uspjeh u budućem radu i međusobnoj saradnji.

Pin It

Leave a Comment