Akcija čišćenja na Bjelašnici

Dvadesetak zaljubljenika u prirodu (članovi PSSD-a „Javorov Do“, članovi kluba ekstremnih sportova, portal BH Sport Life, članovi grupe

Dvadesetak zaljubljenika u prirodu (članovi PSSD-a „Javorov Do“, članovi kluba ekstremnih sportova, portal BH Sport Life, članovi grupe Inicijativa za Bjelašnicu i Igman)  u subotu, 22.05.2021. godine,  su se okupili i očistili stazu do izletišta „Javorov do“ , kao i samo izletište. Zbog aktuelnih mjera usljed pandemije koronavirusa, učesnike su organizirali u manje grupe.

Aktivni građani  Bjelašnice sada već tradicionalno svake godine, nakon završetka zimske sezone organizuju akciju čišćenja. Cilj je u jednom danu ukloniti što više otpada, a ove godine su organizovane dvije, kako ih oni nazivaju mini ili uvodne prije one velike akcije čišćenja, koja je zakazana za 12.06.2021. godine, a koju će podržati i Općina Trnovo.

Gomilanje smeća je veliki problem današnjice koji direktno utječe na kvalitetu življenja ljudi. Promjena navika svakog pojedinca, te organizacija nadležnih preduzeća za održavanje, jedini je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra, te osigura ljepša i zdravija budućnost čiji  je cilj podizanje svijesti građana i njihovom odnosu prema okolišu.

Pozivamo sve da se pridruže ovoj akciji 12.06.2021. godine.  

 

Pin It

Leave a Comment