Na Bjelašnici najveći zipline u BiH

#MagicSpaceZipline Bjelašnica je obogatila svoj sadržaj jednom adrenalinskom poslasticom.  U naselju Lukavac, u blizini Babinog dola je nedavno

#MagicSpaceZipline

Bjelašnica je obogatila svoj sadržaj jednom adrenalinskom poslasticom.  U naselju Lukavac, u blizini Babinog dola je nedavno otvoren najduži zipline u Bosni i Hercegovini.

Dug je 1 kilometar i nalazi se na nadmorskoj visini od 1430 metara.

„ Ideja je krenula prije dvije godine, sam projekat izgradnje zipline-a je trajao godinu dana, a investitor je Udruženje ATV QUAD KLUB BJELAŠNICA, koje već duži period datira na području općine Trnovo. Do samog zipline-a vas čeka vožnja u pravom safari-džipu, a taj put popularno nazivaju safari-Bjelašnica.  Maximalna brzina ziplinea je oko 80 kilometara na sat, zavisno od vjetra i težine osobe.  Vožnja je potpuno bezbjedna, sistem je jako siguran, za spust dobijete kompletnu profesionalnu opremu svjetskog proizvođača Petzl. Zainteresovanost je velika, a reakcije i utisci nakon vožnje su pozitivni“, rekao nam je Amir Ibrica, jedan od osnivača navedenog Udruženja.

Zipline vožnja  je kao jedan vid adrenalinskog sporta veoma brzo postao popularan. Interesovanje se intenzivno širi, posebno u zadnjih nekoliko godina. Sve što trebate su dobra volja i malo slobodnog vremena, a zauzvrat ćete biti nagrađeni velikim adrenalinskim avanturama, izazovima pred koje vas ova vožnja stavlja, kao i prilikom da uživate u nevjerovatnim prizorima koje stvaraju ljepote krajolika iznad kojeg letite.

Dobra cestovna povezanost, ali i brojni restorani sa domaćom hranom garantuju ugodan boravak na Bjelašnici.

Ako volite prirodu i adrenalin, onda je Magic Space zipline Bjelašnica pravo mjesto za vas.

 

„To see never-seen colours and shapes,

To feel much more than know.

To be the eyes of an eagle, slope of a mountain…

Come and enjoy- Magic Space Bjelašnica“

 

 

Autor: Ajla Lindov

 

 

Leave a Comment