Izgradnja cjevovoda i rezervoara za naselje Godinja

U toku su radovi na realizaciji prve faze vodosnabdijevanja centra MZ Trnovo, kojom je predviđena izgradnja cjevovoda od

U toku su radovi na realizaciji prve faze vodosnabdijevanja centra MZ Trnovo, kojom je predviđena izgradnja cjevovoda od naselja Godinja do rasteretne komore. Projektom je predviđena izgradnja i rezervoara zapremine vode 50 m3 za vodosnabdijevanje naselja Godinja.

 

Projektnu dokumentaciju izradila je firma ”Es Hydrotechnics” d.o.o. Sarajevo, a radove izvode radnici preduzeća ”Bujice” d.o.o. Konjic. Finansijska sredstva obezbijedilo je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

 

Lokacija rezervoara se nalazi iznad naselja Godinja, te je prije početka radova izgradnje ovog rezervoara, urađen predviđeni makadamski pristupni put, koji sa postojećeg lokalnog puta vodi ka objektu.

 

Rezervoar je projektovan kao armirano betonski objekat, koji se sastoji od vodene i zatvaračke komore, a ploče i zidovi objekta će biti armirano-betonska konstrukcija MB 30. Izgradnja ovog rezervoara obuhvata pripremne, zemljane, betonske, zidarske, izolaterske, te molersko-farbarske i fasaderske, kao i montažne i limarske radove.

 

Nakon izgradnje ovog rezervoara i opskrbljavanja naselja Godinja pitkom vodom, planiran je nastavak ovoga projekta.

 

Pin It

Leave a Comment