Trnovo danas

Stanje na području općine Trnovo danas je puno bolje, voda se povukla, ceste su prohodne, no materijalne štete

Stanje na području općine Trnovo danas je puno bolje, voda se povukla, ceste su prohodne, no materijalne štete su velike.


Od ranog jutra i danas su na terenu ekipe Civilne zaštite Općine, Općinski načelnik i uposlenici organa, koji obilaze naselja i građanima pružaju pomoć i podršku.

Kada su u pitanju putevi, sa terena saznajemo kako je sanirano klizište u Presjenici, zatim put za Gornju Presjenicu. Trenutno je u toku sanacija korita rijeke Željeznice u naseljenom mjestu Godinja, zatim sanacija svih lokalnih puteva na mjesnoj zajednici Dejčići. Kada je u pitanju mjesna zajednica Šabići angažovane su mašine komunalnog preduzeća Trnovo i kompanije Grakop na poslovima sanacija odrona u naseljima Zarije, Ozimine i Sinanovići. U mjesnoj zajednici Delijaš trenutno se radi na sanaciji lokalnih puteva, čišćenja mostova i propusta.

Općinu Trnovo jutros je posjetila ekipa zvaničnika iz Kantona Sarajevo, ministar saobraćaja KS, gospodin Adnan Šteta, direktorica Direkcije za robne rezerve KS i Kenan Magoda čelnik Turističke zajednice KS. Ovom prilikom dostavljeno je i podijeljeno 100 prehrambenih paketa za ugroženo stanovništvo u naseljima Pendičići, Gračanica i Kijevo.

”Naš načelnik, Ibro Berilo napravio je pozitivnu atmosferu jutros ovdje, ohrabrio nas je, ulio povjerenje u rad naše lokalne zajednice ali i Kantona jer su svi došli ovdje.. jutros rano me probudila sirena načelnikovog automobila ispred moje kuće”, kazao je jedan od stanovnika Pendičića.
Napominjemo i danas su na terenu cisterne s pitkom vodom iz drugih općina Kantona za naše građane.

Autor: Ajla Lindov

 

Pin It

Leave a Comment