Bjelašnica u prazničnom izdanju

Ove godine u budžetu Općine Trnovo planirana su sredstva za nabavku mobilijara za praznično ukrašavanje. Općina ulaže sve

Ove godine u budžetu Općine Trnovo planirana su sredstva za nabavku mobilijara za praznično ukrašavanje. Općina ulaže sve napore da za vrijeme novogodišnjih praznika građani i posjetioci  osjete prazničnu atmosferu kakvu im nude veliki evropski gradovi.

Od izdvojenog novca, prema potpisanom Ugovoru iz mjeseca oktobra dobavljač kompanija SES d.o.o. Sarajevo jučer je isporučila i postavila svjetleće dekorativne elemente  u obliku Saonica, Jelena, zatim stupnih elemenata  u obliku buketa i pahuljica, te skulptura Vučka koje su postavljene na Babinom dolu.

  • Svjetleći dekorativni elementi, izrađeni od inox konstrukcije, kvalitetnog proizvođača svjetlosne opreme sa minimalnim stupnjem zaštite, te certifikatom proizvođača svjetlosne opreme isporučeni su i postavljeni na područje Babinog dola, istakli su iz firme SAS.

 

Nove figure u 3D formatu predstavljaće pravo iznenađenje za naše sugrađane, pogotovo one najmlađe.

Prekrasne dekoracije, prijatna atmosfera koja odiše prazničnim duhom, uz nadamo se i veliki broj dešavanja na trgu “Srebrne lisice” i Babinom dolu, to je ono što nas već od početka decembra očekuje na Bjelašnici.

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment