Stanje na putevima u Trnovu

Trnovo je jutros osvanulo pod snijegom koji je padao jučer i tokom protekle noći, a prema vremenskim prognozama

Trnovo je jutros osvanulo pod snijegom koji je padao jučer i tokom protekle noći, a prema vremenskim prognozama padati će i danas ali slabijim intezitetom. Na brojnim putnim komunikacijama u Bosni i Hercegovini saobraćaj se jutros odvija otežano, zbog visine sniježnog pokrivača i poledice, pa tako i u Trnovu. Visina snijega je preko 30 cm, a na nekim dijelovima zbog nanosa i znatno veća. Temperature su juros bile niske, svuda su zabilježeni minusi, a na Bjelašnici je jutros izmjereno -13 stepeni.

Dionicu magistralnog puta Brana-Trnovo održava i čisti preduzeće ”Goraždeputevi” d.d. Goražde, kao i dionicu regionalnog puta Garež-Grebak. Obje dionice su očišćene i prohodne, ali se saobraćaj na obje ove dionice jutros odvijao otežano zbog formirane poledice na kolovozu.

Regionalni put Grkarica-Sinanovići je očišćen i prohodan, kao i put za Umoljane, a održava ih ”Grakop” d.o.o Sarajevo.

Putni pravac Grkarica-Pendičići je očišćen i prohodan, a održavanje vrši MGBH d.o.o Sarajevo.

Što se tiče lokalnih puteva u sve četiri mjesne zajednice, u toku je njihovo čiščenje, pa se očekuje da će svi biti prohodni u toku dana, kao i lokalni putevi u Kijevu i lokalni put za Turove. Radovi čišćenja i održavanja odvijaju se planiranom dinamikom.

Stanovnici Kijeva su se jutros obratili Općini Trnovo sa molbom da se prioritetno očisti lokalni put od Kijeva do mezarja Polja-Kijevo, zbog zakazane dženaze u 13:00 sati. Iz organa uprave su uputili ekipu za čišćenje koja je uradila što je bilo potrebno, a puteve u Kijevu čisti i održava ”Mevludin Commerc” d.o.o. Sarajevo.

Leave a Comment