Otvorena sezona skijanja na Bjelašnici

Jučer, noćnim skijanjem od 16:30 sati je otvorena nova sezona skijanja na našoj olimpijskoj ljepotici. Olimpijski centar ZOI'84

Jučer, noćnim skijanjem od 16:30 sati je otvorena nova sezona skijanja na našoj olimpijskoj ljepotici.

Olimpijski centar ZOI'84 je za prvi dan sezone obezbijedio besplatno skijanje za 300 korisnika na stazi “Kolijevka”. Najavljeno je da će do vikenda noćno skijanje biti u funkciji od 18:30 do 21:00 sat, a od 04.decembra planirano je i otvaranje ostalih staza.

Svi započeti radovi u Olimpijskom centru Bjelašnica za ovu sezonu privode se kraju. Pušten je u rad sistem za vještačko osnježenje kako bi se zajedno s intenzivnim snježnim padavinama osigurala kvalitetna podloga, a ZOI'84 najavljuje i značajna unapređenja u centru, koja će vrlo brzo biti vidljiva na Bjelašnici. Riječ je o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog “BX” lifta koji će povećati kapacitete sa 600 na 2.250 skijaša na sat i bit će pušten u funkciju 15. decembra 2021. godine, zatim vještačkom osnježenju kompletne staze “Kolijevka”, kao i izradi novog ski-data sistema, koji omogućava jednostavniju kupovinu ski-karata.

Za novu zimsku sezonu traži se sezonska karta više. Stoga je, zbog velikog interesovanja korisnika, pretprodaja karata produžena do 4. decembra 2021. Na taj način ZOI'84 želi učiniti zimske sportove dostupnim što većem broju bh. građana. Sezonske karte, koje su među najpovoljnijim u regiji, mogu se kupiti na ski-kasi Bjelašnica – Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani Zetra – ulaz F.

“Nova Uprava preuzela je upravljanje JKP ZOI'84 početkom proljeća ove godine te, uprkos brojnim izazovima i ograničenjima u javnim nabavkama, učinili smo sve da unaprijedimo uslove skijanja i dočekamo naše korisnike s pozitivnim promjenama. Napornim radom svih uposlenika i izvođača radova počinjemo sezonu nesmetano te smo odlučni da nastavimo razvoj skijališta“, kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI'84.

Prelijepi prizori s Bjelašnice

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment