Paketići za najmlađe

#putujućiVrtić #djeca #radost Općina Trnovo je protekle sedmice obilježila međunarodni “Dan djece”, koji se obilježava na dan 20-ti

#putujućiVrtić

#djeca

#radost

Općina Trnovo je protekle sedmice obilježila međunarodni “Dan djece”, koji se obilježava na dan 20-ti novembar. Učenicima naše osnovne škole “Zaim Kolar” iz Dejčića upriličena je posjeta Zemaljskom muzeju u Sarajevu.  No međutim, ni naši najmlađi nisu zaboravljeni, te je Općina zbog Dana djece i nadolazećih praznika mališanima koji pohađaju Putujući vrtić spremila prigodne poklone i time ih razveselila.

Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalna i svevremenska. Djeca su naša budućnost. Svaka generacija, prilika je za stvaranje temelja za novi, bolji svijet. Prilika koju ne smijemo propustiti. Prilika da stvorimo svijet dostojan djeteta.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća, Amina Dedić podijelila je poklone i kratko razgovarala sa mališanima, te je u svojoj izjavi ovom prilikom izrazila zahvalnost svima koji su podržali projekat  “Putujući vrtić”, te istakla kako osjeća sreću zbog naše djece koja imaju pristup predškolskom obrazovanju, omogućava im se razvoj interesovanja za učenje i istraživanje pa makar i u ovim improvizovanim uslovima jednom sedmično, te da je posebno raduje što im danas donosi paketiće, vjerovatno prve ove godine.

 

Ajla Lindov

 

 

Leave a Comment