Šporeti i paketi za 10 porodica čije su kuće stradale u poplavama

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, u saradnji sa “Merhametom” Švedske, obezbijedio je električne šporete i prehrambene pakete za 40

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, u saradnji sa “Merhametom” Švedske, obezbijedio je električne šporete i prehrambene pakete za 40 porodica čije su kuće stradale u nedavnim poplavama. Šporeti i paketi podijeljeni su porodicama u četiri općine koje su najviše pogođene poplavama – Trnovo, Ilidža, Konjic i Jablanica. Ovu pomoć, vrijednu 120.000 švedskih kruna obezbijedio je “Merhamet” Švedske.

”Merhamet” Općine Trnovo u saradnji sa HO ”Merhametom” Sarajevo, podijelio 10 električnih šporeta koji su podjeljeni stradalima u polavama u naseljima Pendičići, Gračanica, Šabići i Delijaš. Pored toga podijeljeni su prehrambeni paketi koji sadrže tjesteninu i 25. kg brašna.

– Sredstva za ovu akciju “Merhamet” Švedske prikupio je zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u Švedskoj. Ponosan sam na to što su naši ljudi uvijek spremni da pomognu svojim sunarodnicima u Bosni i Hercegovini, a to su pokazali mnogo puta. Posebno se njihova humanost potvrđuje u kriznim situacijama, poput ove kada su našu zemlju pogodile poplave – izjavio je predsjednik “Merhameta” Švedske Fehim Halilović povodom realizacije ove akcije.

Leave a Comment