Kontinuirana briga o boračkoj populaciji

Osim redovnih izdvajanja budžetskih sredstava za realizaciju planiranih projekata, podrške mladima i „ranjivim“ kategorijama stanovništva, Općina Trnovo u

Osim redovnih izdvajanja budžetskih sredstava za realizaciju planiranih projekata, podrške mladima i „ranjivim“ kategorijama stanovništva, Općina Trnovo u svojim izdvajanjima obuhvata pojedince, udruženja i društva. Svake godine izdvajaju se sredstva za opremanje školaraca, prevoz đaka, stipendiranje učenika i studenata, za liječenje socijalno ugroženih lica, za teška oboljenja boračkih kategorija, jednokratnu pomoć za socijalno ugrožene stanovnike, kao i druge vrste pomoći.

U vremenu pandemije Covid-19 koja se odražava na stanje u cijelom društvu, podrška i pomoć potrebna je svim kategorijama stanovništva, te Općina Trnovo nastoji pomoći svoje stanovnike. U proteklom mjesecima isplačena su novčana sredstva onima koji su prebolovali koronavirus, te je do sada 266 osoba dobilo po 100,00 KM. Po tom osnovu do sada je isplaćeno 26.600,00 KM. Nakon toga, penzionerima čiji iznos penzije ne prelazi 500,00 KM, uz oktobarske penzije isplaćeno je po 50,00 KM, te je novčanu pomoć dobilo  479 penzionera, za koje je izdvojeno 24.950,00 KM.

Proteklih dana načelnik je dodjelio jednokratnu novčanu pomoć pripadnicima boračke populacije. Korisnicima lične invalidnine isplačeno je 4.100,00 KM, novčanu pomoć dobile su 82. osobe. Korisnicima egzistencijalne naknade, za njih 66. dodjeljeno je 3.300,00 KM,  a za 90. šehidskih pordica isplaćeno je 4.500,00 KM. Tako da su šehidske porodice, ratni vojni invalidi i demobilisani borci dobili po 50,00 KM jednokratne novčane pomoći.

Općina Trnovo na čelu sa načelnikom Ibrom Berilom kontinuirano brine o svim  kategorijama stanovništva i nastoji im pružiti podršku kada im je najpotrebnija.

Pin It

Leave a Comment