Ski kup “Srebrna lisica”

Općina Trnovo jedan je od pokrovitelja takmičenja Ski kup “Srebrna lisica”, koji će se održati ovog vikenda na

Općina Trnovo jedan je od pokrovitelja takmičenja Ski kup “Srebrna lisica”, koji će se održati ovog vikenda na Bjelašnici.
Očekuje se učešće više od 300 takmičara iz Bosne i Hercegovine, koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom.
U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Ski kluba “Bjelašnica”, od 29. do 31. januara na Bjelašnici će biti održano 14. izdanje Ski kupa “Srebrna lisica”.

Kup “Srebrna lisica” je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u Bosni i Hercegovini, a dodatno doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije što je prepoznala i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, saopćili su organizatori.

Očekuje se učešće više od 300 takmičara iz Bosne i Hercegovine, koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su djevojčice i dječaci u dobi od šest do 16 godina.
Novost koju ovo izdanje kupa donosi je revijalna utrka paralelnog veleslaloma za roditelje i djecu, te braću i sestre u sljedećim kategorijama:

Slovo A – oba takmičara voze slovo A
Slovo Z – napredna tehnika za oba takmičara
Slovo P – profi kategorija za bivše i sadašnje takmičare
Slovo B – braća i/ ili sestre

Prijave, koje traju do subote, 29. januara do 12:00 sati, moguće je izvršiti putem e-maila prijava@skbjelasnica.ba. Kotizacije u iznosu 20 konvertibilnih maraka će se uplaćivati na dan utrke u 16:30 sati u Benetonu, saopćili su organiaztori.

Revijalna utrka paralelnog veleslaloma bit će održana u subotu, 29. januara, u 18 sati.

Početak takmičarskog dijela počinje u nedjelju u 8:30 sati sa disciplinom veleslalom, a nastavak je u ponedjeljak u 9:00 sati sa disciplinom slalom. Pobjednici će biti proglašeni isti dan.

Leave a Comment