''Bjelašničke staze 2022''

”Bjelašničke staze 2022”

Projekat pod nazivom Zimska smotra folklora ”Bjelašničke staze 2022” uspješno je realizovan u nedelju, 13. februara na Babinom

Projekat pod nazivom Zimska smotra folklora ”Bjelašničke staze 2022” uspješno je realizovan u nedelju, 13. februara na Babinom Dolu, na platou ispred Benetona.

Domaćin smotre bilo je KUD ”Biseri Bjelašnice”, a učešće su uzeli folklorni ansambli i pjevačke grupe – izvođački ansambl, dječiji folklorni ansambl i izvorna pjevačka grupa KUD-a ”Biseri Bjelašnice”. Kao gost manifestacije nastupio je orkestar KUD-a ”Biseri Sevdaha”.

Karakteristika ovogodišnje Zimske smotre folklora je u tome što je KUD ”Biseri Bjelašnice”, po prvi put prezentovalo zimsku bjelašničkun nošnju. Pored toga ovo je bila smotra igre i pjesme, ali i smotra mladosti i ljepote, a najvažnije je da ta mladost njeguje tradiciju ovih krajeva.

Iz ovog KUD poručuju da im je bila čast biti dio zabavnih programa na našoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, zahvaljuju sponzorima i svima koji su dali doprinos u realizaciji manifestacije, između ostalih zahvaljuju se i Općini Trnovo.

''Bjelašničke staze 2022''

Leave a Comment