Završen peti Audi BORN2SKI Business Race na Bjelašnici

Sarajevo/Bjelašnica, 25.02.2022. – U idiličnom zimskom ambijentu Olimpijskog centra Bjelašnica, sinoć je održano peto izdanje Audi BORN2SKI Business

Sarajevo/Bjelašnica, 25.02.2022. – U idiličnom zimskom ambijentu Olimpijskog centra Bjelašnica, sinoć je održano peto izdanje Audi BORN2SKI Business Race. Noćna utrka je okupila više od 180 učesnika, članova poslovne zajednice iz BiH, zemalja regije i Evrope koji su odmjerili snagu i brzinu u paralelnom slalomu. U prisustvu velikog broja navijača i posjetitelja Bjelašnice, takmičari su pokazali zavidne takmičarske skijaške vještine, ali i uživali u pravom spektaklu na snijegu, te u ambijentu potpuno drugačijem od svakodnevnog.

Jedinstvene skijaške staze Bjelašnice, vrhunski uslovi za takmičenje koje je omogućio ZOI'84, te sjajna atmosfera bili su poticaj da rekreatici sinoć postanu pravi takmičari. Najbolji u pojedinačnim kategorijama bili su Ema Gičević iz kompanije MKF Lider, koja je osvojila prvo mjesto u ženskoj kategoriji i Kerim Sabljica iz Raiffeisen Bank, koji je osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji. Uz gromoglaso navijanje tim Berlin-Chemie AG je prvoplasiran u kategoriji malih kompanija, tim Dapresy u kategoriji srednjih, dok je pobjedničko mjesto u kategoriji velikih kompanija pripalo Raiffeisen Bank timu.

Festival alpskog skijanja Audi BORN2SKI, počeo je danas i trajat će do subote 26. februara, a osim sinoć održane poslovne utrke, okupit će u narednim danima i mlade takmičare dobi od 8 do 16 godina, koji će se na BORN2SKI međunarodnom dječijem skijaškom kupu takmičiti u tri discipline: super G, slalom i veleslalom.

Zahvaljujući BORN2SKI festivalu, Bjelašnica je već petu godinu zaredom centar skijaških takmičenja  i sjajne atmosfere. Ponosni smo što je naš brend već prepoznat i u zemljama regije i Evrope, gdje će naši takmičari ponijeti samo najljepše uspomene, ali i vratiti se po novu dozu adrenalina i najboljeg zimskog skijaškog afterworka”, poručili su organizatori.

Zainteresiranost za učešće na BORN2SKI festivalu i ove godine je nadmašila sva očekivanja o čemu govori i činjenica da su smještajni kapaciteti na Bjelašnici u potpunosti popunjeni tokom trajanja događaja.

I ove godine naslovni sponzor Audi Born2Ski je kompanija Porsche BH sa svojim brendom Audi, a važnu podršku organizaciji događaja pružila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa svojim brendom Visit Sarajevo. Tehničku organizaciju BORN2SKI takmičenja potpisuje skijaški klub “Naš tim”.

BORN2SKI Team

Pin It

Leave a Comment