Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo, povodom 1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite, na parkingu ispred Olimpijskog

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo, povodom 1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite, na parkingu ispred Olimpijskog kompleksa Zetra, jučer je priredila  smotru jedinica zaštite i spašavanja. Tom prilikom izvedene su vježbe koje jasno pokazuju snagu službi i dokazuju da su spremne na sve situacije. 

Istaknuto je da su službe spašavanja Kantona Sarajevo pokazale spremnost i dali veliki doprinos u prevazilaženju stanja prirodnih nesreća, zbrinjavanju povrijeđenih osoba, gašenju požara, spašavanja ljudi…

Pripadnici profesionalne vatrogasne brigade KUCZ KS, gorskih službi spašavanja i pripadnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izveli su pokaznu vježbu spašavanja unesrećenih osoba i saobraćajne nesreće, sa gašenjem požara i evakuaciju unerećenih sa teško pristupačnog terena.

Direktor Kantonalne uprava civilne zaštite KS Dženan Brkanić u svom govoru svim Bosancima i Hercegovcima čestitao je 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, kao i Međunarodni dan civilne zaštite.

U stroju su danas bili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantonalne uprave civilne zaštite KS, dobrovoljna vatrogasna društava (Vogošća, Vratnik općina Stari Grad, Bjelave općina Centar, Trnovo, Novo Sarajevo, Alipašin Most i Ilidža) te gorske službe spašavanja (stanica Sarajevo, općina Stari Grad, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, Hadžići, te stanica Trebević).

Kako je rečeno, Međunarodni dan civilne zaštite prilika je da se zahvalimo onima koji su u protekloj godini pokazali visok nivo profesionalizma i humanosti u prevenciji i borbi protiv nesreća ali i onima koji su, spašavajući tuđe živote i materijalna dobra, rizikovali svoje.

Pin It

Leave a Comment