Obilježeni Dan nezavisnosti i Dan prvog otpora agresiji na BiH u Trnovu

Učenjem Jasina, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, na Velikom polju na Igmanu, obilježeni su Dan nezavisnosti BiH i

Učenjem Jasina, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, na Velikom polju na Igmanu, obilježeni su Dan nezavisnosti BiH i Prvog organizovanog otpora agresiji na BiH – u Trnovu, poznat još kao Barikade. Cvijeće su položili i odali počast delegacije – Općine Trnovo, boračkih udruženja Općine Trnovo, Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, pomoćnik ministra za boračka pitanja KS, Prva Bošnjačka brigada, Udruženje veterani policije OT, Općinska organizacija SDA Trnovo.

Manifestacija obilježavanja nastavljena je u kongresnoj sali hotela ”Han” priogodnim obraćanjima. Prisutnima se obratio ispred organizatora gospodin Edhem Godinjak, a predavanje o dešavanjima te ‘92 godine održao je profesor Admir Mulaosmanović.

Obilježavanje su organizovali Općina Trnovo i UB ”Patriotska liga” Općine Trnovo, uz prisustvo brojnih zvaničnika svih nivoa vlasti, predstavnika boračkih udruženja, porodica šehida, veterana rata, predstavnika privrednih subjekata, te brojni građani.

Poruka današnjeg obilježavanja je da moramo biti zahvalni onima koji su odbranili našu nezavisnost, pogotovo onima koji su u toj borbi dali svoje živote, te prenositi mladima događaje iz tog perioda kako bi znali čuvati svoju domovinu.
U programu obilježavanja su učestvovali i učenici naše OŠ “Zaim Kolar” Dejčići.

Obilježeni Dan nezavisnosti

Slika 6 od 7

Pin It

Leave a Comment