Danas u povodu obilježavanja Dana Općine

Najuspješniji i najmlađi stanovnici Općine Učenike naše osnovne škole “Zaim Kolar” Dejčići, njih 21 sa najboljim ostvarenim uspjehom

Najuspješniji i najmlađi stanovnici Općine

Učenike naše osnovne škole “Zaim Kolar” Dejčići, njih 21 sa najboljim ostvarenim uspjehom danas je posjetio Općinski načelnik, ovom prilikom uručeni su im i pokloni, koje su vrijednim radom zaslužili. Ovo je praksa već nekoliko godina, da u povodu obilježavanja Dana Općine nagrađujemo najuspješnije učenike.

Općinski načelnik je ovom prilikom istakao kako svim učenicima želi puno zdravlja, sreće i veselja u školskim klupama, te im je uručio knjige sa posvetom i simboličnu novčanu nagradu za odlične učenike sa prosjekom 5,0 i poželio im je mnogo sreće i uspjeha u daljem školovanju, te da nastave sa ovako dobrim rezultatima.

Direktor škole, gospodin Adis Hodžić i učenici su pripremili i kratki program kako bi izrazili svoju zahvalnost na ovoj lijepoj gesti, ali i skromnim poklonima koji pokazuju brigu za učenike.

Fotogalerija 1

Slika 1 od 9

Penzionisani uposlenici naše Općine

U povodu Dana općine danas je u sali Općine Trnovo organizovan i prijem kod Općinskog načelnika za penzionisane uposlenike Općine. Općinski načelnik je ovom prilikom istakao kako je općina Trnovo u mnogome napredovala posljednjih godina, te je nakon uvodnog izlaganja o općini govorio i o povodu ovog prijema. Poruka za sve nakon ovog tematskog kratkog druženja sa penzionerima je da mudrost života dolazi sa godinama i da je njihova jedina želja da ih ne zaboravimo. Načelnik je uručio poklone Općine sa željom da imaju dobro zdravlje i dug život.

Fotogalerija 2

Slika 1 od 3

 

Ajla Lindov

Leave a Comment