Priča o zdravlju, ljepoti življenja i uspjesima

Med Čolić Selvir Čolić jedan je od najpopularnijih pčelara, koji radi na proizvodnji i prodaji, čistih, ekološki sigurnih

Med Čolić

Selvir Čolić jedan je od najpopularnijih pčelara, koji radi na proizvodnji i prodaji, čistih, ekološki sigurnih proizvoda od meda. Bogato iskustvo, uz praćenje najnaprednijih medicinskih dostignuća u proučavanju ljekovitosti meda, spojeni sa savršenom prirodom napravili su od pčelinjaka Čolić jedan od najtraženijih poslovnih subjekata,kada su u pitanju pčelinji proizvodi i preparati sa ljekovitim biljem.

BiH je jedna od najbogatijih prirodnih apoteka u svijetu, prebogata je ljekovitim i medonosnim biljem. Tu apoteku treba približiti našem čovjeku, ali ne po svaku cijenu. To se postiže, prije svega, kvalitetom, a onda povjerenjem – tvrdi Selvir Čolić, porijeklom iz Rogatice.
Zapravo, njegov dom je na Bjelašnici, gdje je formirao jedan od najljepših eko pčelinjaka u BiH. U mjestu Godinjske bare, na području naše općine izgradio je mali pčelarski zamak, u kojem je svaka travka na svome mjestu, sve je besprijekorno čisto i zdravo, uređeno po najvišim zdravstvenim i ekološkim standardima.

– Med se sve više koristi kao terapijsko sredstvo u svijetu, odličan je borac protiv bakterija. Naučno je dokazano da je njegov antibakterijski spektar djelovanja veoma širok i da se pri tom ponaša kako se samo poželjeti može tj. liječi a ne izaziva nikakve štetne posljedice – objašnjava Selvir.
Čolići su otišli još korak dalje. Svojim medno biljne preparate su posebno dizajnirali, tako da su oni i lijek za oči. Po tome su jedinstveni u BiH!

 

Med se sastoji od 180 ljekovitih sastavnica

IMUNO BOMBA je mješavina domaćeg, uglavnom bosanskog meda i ljekovitih sjemenki suncokreta i tikve, badema, lješnjaka, brusnice, oraha, grožđica…

Pokazao se i dokazao kao najbolja prirodna infuzija za jačanje prirodne otpornosti organizma. Pomaže kod opće iscrpljenosti organizma dajući mu snagu i vitalnost. Preporučuje se uzimanje i preventivno i kod akutnih stanja virusnih i bakterijskih infekcija, prehlada, alergija i spolne nemoći. Posebno se preporučuje djeci.
Za IMUNO BOMBU kažu da nema ukusnijeg i zdravijeg lijeka od njega na cijelom svijetu. Saznali smo da je samo za pripremu jednog pakovanja potrebno oko dva sata.
Njihove medno-biljne lijekove koriste, a njegov pčelinjak posjećuju mnogi slavni ljudi, političari, sportisti i privrednici, te diplomatski predstavnici u BiH iz SAD, Kuvajta, Saudijske Arabije, Austrije, Norveške…

 

Apiterapija

Apiterapija je zapravo prirodan način jačanja imunološkog sustava pčelinjim proizvodima, a provodi se na način da se inhalira zrak iz košnice. Može se udisati i kroz maske koje dovode zrak iz košnice. Taj zrak se dvostrukim membranama štiti od neželjenih primjesa. Kroz masku se ne može vraćati zrak u košnicu – pojasnio je Čolić, naglašavajući kako je terapiju moguće provoditi već od kraja aprila.
Inahaliranje zraka iz košnice ima pozitivan efekat na psihofizičko stanje u cjelini. Provodeći sat vremena na inhalacijama pored povećanja pozitivne energije, ojačat ćete imuni sistem, pozitivno utjecati na respiratorne organe i ublažiti stres.
– Nekoliko košnica unutar ove kućice imaju otvor, a s druge strane izlazi pčelinji zrak. Udisanje pčelinjeg zraka iz košnice pomaže kod bronhitisa, problema s plućima, alergija, kaže nam vlasnik Selvir Čolić.

Proizvodnja meda i druženje s pčelama me opušta, ima jako puno posla ali prija mi, možemo reći da sam spojio ugodno s korisnim provodeći dane u prirodi. U mom poslu mi pomaže supruga, nerijetko i kćerka Lejla.

 

U zdravlje ulažite dok ste zdravi!

 

 

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment