Posjeta predstavnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Danas, 31. marta 2022. godine, Općinski načelnik u svom kabinetu primio je u posjetu Sarajevskog muftiju Islamske zajednice

Danas, 31. marta 2022. godine, Općinski načelnik u svom kabinetu primio je u posjetu Sarajevskog muftiju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Nedžada Grabus, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice dr. Abdulgafara ef. Velića, sastanku su prisustvovali i predsjednik Izvršnog odbora Jusuf Zahiragić i saradnici glavnog imama.

Razgovarali su o saradnji na unaprijeđenju i zaštiti vakufske imovine koja se nalazi na području Općine Trnovo.

Ovom prilikom Općinski načelnik uručio je Zahvalnicu za reisu-l-ulemu Husein ef. Kavazovića, te svim prisutnim gostima poklonio  Monografiju Općine s posvetom, istaknuvši kako je  Monografija knjiga nastala iz potrebe predstavljanja i očuvanja prirodnog, kulturnog i historijskog bogatstva općine Trnovo, ponosan na Trnovo pozvao da uskoro ponovno upriliče posjetu općini uz obilazak naših projekata.

Sarajevski muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Nedžad Grabus obraćajući se, zahvalio se načelniku na dosadašnjoj dobroj saradnji i zaželio je puno sreće u radu i napredak Općine Trnovo.

 

Ajla Lindov

Leave a Comment