Potpisani sporazumi za projekte uređenja riječnih korita

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je, za brojne projekte lokanih samouprava i gradske uprave obuhvaćene Programom uređenja riječnih korita

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je, za brojne projekte lokanih samouprava i gradske uprave obuhvaćene Programom uređenja riječnih korita druge kategorije i zaštite od poplava za 2022. godinu, izdvojilo 4.658.580 KM.

Od ukupnog iznosa predviđenog za projekte uređenja riječnih korita, svaka od općina dobit će sredstva po osnovu prijavljenih projekata. Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, jučer je potpisao sporazume sa općinama.

Iznos od 680.000 KM ove godine pripao je Općini Trnovo, načelnik Ibro Berilo potpisao je sporazum za sufinasiranje projekata uređenja korita rijeka Rakitnice, Crne rijeke i Krsinje, te projekte uređenja suhih (povremenih) potoka Omenik, Kramari i Lukavac i hitne intervencije na bujičnim vodotocima.

Programom za 2022. godinu obuhvaćena su 24 projekta općina i gradske uprave, a očekuje se da će njihova realizacija biti završena do kraja ove godine.

Program je dostupan na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/program-uredenja-rijecnih-korita

Pin It

Leave a Comment