Sezona adrenalina je počela

Sve više je mogućnosti za aktivni turizam na području općine Trnovo. Jedan od boljih načina da se istraži

Sve više je mogućnosti za aktivni turizam na području općine Trnovo. Jedan od boljih načina da se istraži predivna okolina šireg područja Bjelašnice je svakako off road avantura kvadom.

Iskusite ovu nezaboravnu avanturu na jednom od najljepših turističko-pejzažnih predjela Bosne i Hercegovine uz uzbudljivu vožnju kvadom na Bjelašnici. Očekuje Vas prelijepa i netaknuta priroda, doživljaj Bjelašnice na jedan sasvim drugačiji način.

  • Broj kvadova u našem Ouad rent-u Bjelašnica se stalno povećava, do sada u našoj garaži imamo 6, novi su, 2022. godište  i spremni za vožnju. Ovo znači da u jednom trenutku na izlet mogu ići i manje grupe. Naši kvadovi su veliki, sa dva odvojena sjedišta, sa pogonom na sva četiri točka, elektronskim blokadama diferencijala, sa elektro vitlima svaki, tako da se skoro ne može naći staza koju uz pomoć naših iskusnih vodiča ne možemo savladati, kazali su nam iz Quad renta.
  • Za vožnju kvadova je potrebno posjedovati dozvolu B kategorije, no ipak to su snažne mašine i znaju biti prilično nezgodni za kontrolisanje ukoliko nemate iskustva, nije dovoljno samo stisnuti gas. Bez obzira na velike, neiscrpne sposobnosti ovih mašina da savladaju skoro svaki prirodni teren, na kraju je ipak važan ljudski faktor, odnosno sposobnosti osobe koja upravlja kvadom, na to uvijek upozorimo i sve naše korisnike. Kvad ture su praćene od strane vodiča, koji će vam znati dati dovoljno korisnih savjeta kako bismo u avanturu mogli otići i vratiti se sigurni, te se potpuno prepustiti užitku. Zavisno koju turu uzimate, s obzirom da je planina u pitanju, i idemo na veću nadmorsku visinu često je potrebna malo toplija garderoba, posebno ako nas usput stigne sumrak. U slučaju kiše, svako vozilo je opremljeno kabanicama za vozača i suvozača.

Ukoliko nikad niste vozili kvad, ne brinite, većina zapravo na ovim turama to rade prvi put u životu. Kratko prođemo brifing i obuku kako rukovati kvadom, što će biti više nego dovoljno da bez ikakvih problema odvezete rutu, zaključuje jedan od vodiča Quad rent Bjelašnica.

Quad rent Bjelašnica za sada nudi šest tura, neke od njih uključuju i organizovani ručak sa authtonom domaćom hranom i pićem, ali se mogu prilagoditi po želji i po sposobnostima učesnika.

 

Ukoliko želite istražiti planinu i osjetiti prirodu rezervirajte termin kod „Quad rent Bjelašnica“ za vašu vožnju!

 

Ajla Lindov

 

Pin It

Leave a Comment