Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa komunalnim preduzećima RAD i Park, te ostalim partnerima, organiziraju proljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada i unapređenja odvojenog prikupljanja otpada.

Akcija se odvija od 09.04.2022. do 27.05.2022. godine u Kantonu Sarajevo, a u općinama Trnovo i Hadžići će početi ovog vikenda, dakle od 21.05. i trajati će do 27.05. tekuće godine.

Iz KJKP RAD obavještaju da će se plan akcije prikupljanja kabastog otpada odvijati po ustaljenom planu, otpad će se odlagati pored postavljenih niša na cjelokupnoj teritoriji općine, te da zbog specifičnosti i veličine teritorije naše općine odvojeno prikupljanje otpada nije moguće.

 

Akcija čišćenja i uređenja javnih površina

U okviru kantonalne akcije čišćenja, planirana je i akcija čišćenja Bjelašnice i Igmana Veliko i Malo polje. Akcija proljetnog čišćenja počinje 23.05.2022 godine i traje do 28.05.2022 godine kada je planiran zadnji dan ove akcije. U akciju je uključena Općina Trnovo i njeno komunalno preduzeće, JKP Trnovo.

Leave a Comment