Obilježena godišnjica ”Dani otpora u Mjesnoj zajednici Delijaš”

U Mjesnoj zajednici Delijaš na centralnom spomen-obilježju jučer je obilježena 30. godišnjica od pružanja prvog organizovanog otpora agresiji

U Mjesnoj zajednici Delijaš na centralnom spomen-obilježju jučer je obilježena 30. godišnjica od pružanja prvog organizovanog otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području ove Mjesne zajednice.

Domaćin obilježavanja, uz finansijsku podršku Općine Trnovo bilo je Udruženje Jedinstvena organizacija boraca ”Unija veterana” Općine Trnovo”. Godišnjici su prisustvovali predstavnici Općine Trnovo na čelu sa načelnikom Ibrom Berilom, predstavnici boračkih udruženja Općine Trnovo i Kantona Sarajevo, pripadnici boračke populacije, porodice šehida, te brojni građani i gosti.

U okviru manifestacije izvedena je ilahija, te prigodan recital učenika OŠ ”Zaim Kolar” Djejčići. Čas historije održao je Ismet Imamović, uz podsjećanje na ratna dešavanja 1992. godine na ovom Crnorječkom kraju, kao i na značaj samog obilježavanja.

Odata je počast svim poginulim i umrlim pripadnicima Armije i MUP-a RBiH koji su branili Trnovo i Bosnu i Hercegovinu. Počast je odata učenjem Jasina i dove, kao i polaganjem cvijeća. Cvijeće su položile delegacije – Općine Trnovo, JOB-a ”Unije veterana” KS, Koordinacije boračkih udruženja Općine Trnovo i Veterana policije Općine Trnovo.

Poruka obilježavanja je da treba pamtiti događaje i sjećati se onih koji su dali svoje živote za odbranu svoje domovine. Potrebno je imati trajni podsjetnik na težinu slobode, istovremeno odajući počast najhrabrijim sinovima ove zemlje.

Pin It

Leave a Comment