Nastavljena rekonstrukcija saobraćajnice prema Bjelašnici

Ove godine se nastavlja obnova regionalnog puta prema Bjelašnici, R442a Hadžići-Igman-Krupac. Saobraćajnica će biti obnovljena u dužini od

Ove godine se nastavlja obnova regionalnog puta prema Bjelašnici, R442a Hadžići-Igman-Krupac. Saobraćajnica će biti obnovljena u dužini od 740 metara, a rok za izvođenje radova je 60 dana. Vrijednost radova iznosi 500.000 KM,  izvođač radova je kompanija Orman d.o.o.

Pomenute radove finansira Direkcija za puteve Kantona Sarajevo prema planu i programu rekonstrukcije i rehabilitacije cesta za 2022. godinu zajedno sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, prošle godine put prema Bjelašnici dobio je novi kružni tok u dužini od 300 metara i rekonstruisanu trasu u dužini od dva kilometra.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač obišli su gradilište na dionici tog puta prema Bjelašnici protekle sedmice, te je ovom prilikom ministar saobraćaja Kantona Sarajevo istakao kako će i ove godine, kao i prošle biti izvršena rekonstrukcija značajnog broja saobraćajnica u svim općinama Kantona Sarajevo.

  • Općinski načelnik povodom realizacije ovog projekta je istakao kako je ova investicija važna za poboljšanje turističke ponude Kantona Sarajevo, kazao kako Općina Trnovo svake godine izdvaja značajna sredstva za putnu infrastrukturu, te da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Trnovo sa Direkcijom za puteve i Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

Zbog izvođenja radova saobraćaj na ovoj dionici se odvija usporeno.

Pored ovih, podsjećamo da se radovi kada je u pitanju općina Trnovo odvijaju i na dionici Bijele vode-Šabići, u dužini 810 metara, čiji se završetak radova očekuje za 75 dana.

 

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment