Događaji u OŠ ”Zaim Kolar” na kraju školske godine

Veseli čas Posljednji dan drugog polugodišta u OŠ ”Zaim Kolar” u Dejčićima obilježen je ”veselim časom, što je

Veseli čas

Posljednji dan drugog polugodišta u OŠ ”Zaim Kolar” u Dejčićima obilježen je ”veselim časom, što je tradicija u svim osnovnim i srednjim školama na kraju polugodišta.

Djeca su se pjesmom i igrom oprostila od školskih obaveza, učenici su sa svojim učiteljima i nastavnicima po odjeljenjima uživali u druženju i na taj način se oprostili od još jedne školske godine, uz nadu da će naredna biti još uspješnija.

 

Ispraćaj učiteljice Sabahete u penziju

Istoga dana, priređen je ispračaj učiteljice Sabahete Šabotić u penziju, koja je mnoge generacije učila prvim slovima i brojevima. Poslije 40 godina rada učiteljica ide u zasluženu mirovinu, a osoblje škole i učenici su joj poželjeli zdravlje, sreću i iskazali  zahvalnost na trudu i zalaganju u procesu obrazovanja mladih.

Posjeta Sarajevu

Općina Trnovo je za sve učenike škole finansirala posjetu Sarajevu, gdje su učenici u boravili u jednodnevnom izletu. U okviru posjete obišli su Muzej ”Alije Izetbegovića” koji posjetiocima pruža bogat sadržaj o novijoj i vrlo burnoj historiji Bosne i Hercegovine.

Učenici su posjetili i Zoološki vrt Pionirska dolina, te uživali u različitim hortikulturnim sadržajima, bogatoj flori i fauni, rekvizitima za dječiju igru i zabavu, kao i zoološkom vrtu, sa životinjskim vrstama iz cijeloga svijeta.

Leave a Comment