Pomoć za majku i kćerku Gežo

Remzija i Velida Gežo, majka i kćerka, žive u Općini Stari Grad u staroj i trošnoj kući. Od

Remzija i Velida Gežo, majka i kćerka, žive u Općini Stari Grad u staroj i trošnoj kući. Od primanja imaju Remzijinu minimalnu penziju, koju najčešće potroše na lijekove i režije. Obje imaju zdravstvene poteškoće, a Velida je još prije mnogo godina proglašena trajno nesposobnom za rad.

Remzija i njena kćerka se svakodnevno hrane u Restoranu dobre volje. Međutim osim hrane i odjeće, kako stoji u saopćenjima mnogih medija proteklih dana, potrebna im je pomoć u obnovi kuće jer žive u katastrofalnim uvjetima što možete vidjeti na slikama u prilogu, te im je potreban ogrijev za predstojeću zimu.

Pokrenute su akcije prikupljanja sredstava, a Općina Trnovo ovim putem saopćava da je spremna učestvovati u istoj, te izdvojiti sredstva za obnovu doma majke i kćerke, kojima je ova pomoć prijeko potrebna.

  • Znamo da je sve veći broj apela za finansijsku pomoć oboljelim i ljudima u stanju socijalne potrebe ali nikada ne smijemo izgubiti volju, taj osjećaj humanosti i ljudskosti. Slučajno sam u novinama jutros pročitao o njihovom slučaju, i mišljenja sam da trebamo javno govoriti o ljudima kojima treba pomoć, primjetiti ih u svojoj okolini, komšiluku i reagovati onoliko koliko možemo, jer svako od nas može biti u istoj poziciji preko noći.

Kao odgovor na identifikovane socijalne potrebe u vanrednim/hitnim situacijama Općina Trnovo će izdvojiti sredstva iz Budžeta za ovu namjenu.

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment