Uspješna akcija pošumljavanja

Zadovoljstvo nam je istaći da je akcija pošumljavanja bila uspješna. U novembru mjesecu protekle godine uposlenici Općine Trnovo

Zadovoljstvo nam je istaći da je akcija pošumljavanja bila uspješna. U novembru mjesecu protekle godine uposlenici Općine Trnovo sadili su crnogorično drveće na nekoliko lokacija na Bjelašnici.  Posađeno je 120 stabala, a većina njih je krenula nicati, kako smo se uvjerili na terenu.

 

  • Ovo mlado drvo posađeno u kasnu jesen protekle godine, jedno je od stotinu koje će rasti na području Bjelašnice zahvaljujući uposlenicima i građanima općine Trnovo uključenim u akciju kolektivne sadnje drveća. Iako je Općina Trnovo općina sa najviše zelenila, obiluje pejažima netaknute prirode, Općina svake godine provodi akcije čišćenja i pošumljavanja. Mi imamo velike površine i želimo da Općina Trnovo zadrži epitet općine zelenila, mjesta uživanja i odmora, rekao je Općinski načelnik.

Novembar 2021. godine

Juli 2022. godine

Područje oko novoizgrađene Kuće spasa nema drveća okolo, nisam siguran da će uspjeti jer poznajem ovaj lokalitet jako dobro, ali vidim da je krenulo i bilo bi dobro da nastavi rasti i jednog dana ovo drveće ljeti nam priušti dobru hladovinu, komunalno preduzeće Trnovo i ja kao direktor spreman sam uvijek dati doprinos za ovakve akcije, kazao je direktor Komunalnog preduzeća Trnovo, Duran Bandić.

Akcija pošumljavanja- novembar 2021. godine

 

Ajla Lindov

Leave a Comment