Počela velika akcija čišćenja na području općine Trnovo

Jutros je počela velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Hadžići, a u četvrtak, 28. jula 2022. godine

Jutros je počela velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Hadžići, a u četvrtak, 28. jula 2022. godine počinje na području općine Trnovo.

Zvaničan početak ove akcije za obje Općine upriličen je jutros u 07:00 sati iza stadiona FK Radnik u Hadžićima. Prisutni će biti i resorni ministar Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, pomoćnik načelnika Općine Trnovo Osman Smječanin, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, te predstavnici preduzeća.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, općine Hadžići i Trnovo, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, JKP Komunalac Hadžići i JKP Trnovo, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tarčin, KJP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo, ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo, mjesnih štabova civilne zaštite, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ovih općina.

Tom prilikom komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa općinom Trnovo i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

– Podržavamo ovakve akcije i zahvaljujemo Ministarstvu komunalne privrede što je organizovalo akciju koju zvanično danas otvaramo. U Trnovu je planirano čišćenje izletišta na Babinom Dolu, Grkarici, Velikom polju i čišćenje po mjesnim zajednicima. Smatramo da je potrebna edukacija građana po ovom pitanju, jer na terenu se pokazuje da se smeće odlaže i baca na nedozvoljena mjesta. Pozivamo građane da nam se pridruže u čišćenju Trnova kako bi bilo ljepše i ugodnije za život, a prije svega čista i zdrava sredina – rekao je pomoćnik načelnika Osman Smječanin.

Svi učesnici jutros su zajednički krenuli u ovu akciju sa željom da nakon nje komunalna higijena bude na boljem nivou, te da će građani  ubuduće povesti računa o odlaganju otpada i čistoći javnih površina u svom okruženju.

Pozivamo i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Leave a Comment