Okončano uređenje suhog potoka u Kramarima

Sa ciljem zaštite života i imovine građana Općina Trnovo u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo realizuje projekat

Sa ciljem zaštite života i imovine građana Općina Trnovo u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo realizuje projekat regulacije riječnih korita i obala rijeka. Sporazum o sufinansiranju projekata obuhvata, pored uređenja korita rijeka, projekte uređenja suhih (povremenih) potoka Omenik, Kramari i Lukavac, kao i hitne intervencije na bujičnim vodotocima.

Upravo su okončani radovi na uređenju suhog potoka u Kramarima s ciljem preventivnog djelovanja u slučaju jačih padavina i plavljena naselja. Radove uređenja ovoga suhog potoka izvela je firma ”Milišić – Trans” d.o.o. Sarajevo, a nadzor je obavio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

U sklopu projekta uređenja riječnih korita i obala rijeka vrijednog 549.823,49 KM, za uređenje suhih potoka izdvojeno je 100 hiljada KM. Urađeni su betonski sabirni kanali koji će omogućiti sakupljane i brži protok bujičnih voda, čime će biti spriječeno njeno štetno djelovanje u ovom naselju.

Pin It

Leave a Comment