Na Igmanu počela akcija masovnog pošumljavanja

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić u petak je na Igmanu ozvaničio nastavak akcije masovnog pošumljavanja na širem

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić u petak je na Igmanu ozvaničio nastavak akcije masovnog pošumljavanja na širem području Kantona Sarajevo.

Sa uposlenicima Sarajevo – šuma i lovačkim udruženjima službeno je započeo akciju, jer će oni tokom čitave sezone biti njeni primarni nosioci, dok je istovremeno otvoren poziv svim građanima, udruženjima, organizacijama, kompanijama i svima koji budu željeli biti dijelom ove društveno – korisne aktivnosti.

Kako je istaknuto ranije, Ministarstvo privrede obezbijedilo je oko 450 hiljada sadnica s obloženim korjenom, kako bi se sadnja mogla organizovati tokom cijele jesenje sezone.

Ministar Delić najavio je da će već sljedeće sedmice, odnosno 23. septembra, oko 350 učenika trećih razreda srednjih škola izaći sa svojim nastavnicima na Igman i dati svoj doprinos u jačanju i očuvanju biodiverziteta naših šuma.

Planirano je da tokom narednih mjesec dana oko 2,5 hiljade naših srednjoškolaca izađe na akciju pošumljavanja na nekoliko različitih lokacija u okolini Sarajeva.

Pošumljavanje će trajati tokom čitave jeseni, a prijave i sve informacije o pridruživanju akciji mogu se dobiti u preduzeću „Sarajevo – šume“ na e-mail:posumljavanje@sarajevo-sume.ba ili na telefon: 033/ 219 – 172.

Pin It

Leave a Comment