Uposlenici Lactalisa BH čistili prirodu na Velikom polju

U organizaciji nevladine organizacije Let's Do It World uposlenci Lactalisa učestvovali u čišćenju prirode na Svjetski dan čišćenja,

U organizaciji nevladine organizacije Let's Do It World uposlenci Lactalisa učestvovali u čišćenju prirode na Svjetski dan čišćenja, na Velikom polju na Igmanu.

Tokom dvije sedmice, od 12. do 25. septembra 2022. Lactalis širom svijeta provodi lokalne akcije prikupljanja smeća čime se podiže svijest uposlenika o važnosti sortiranja i recikliranja otpada. U 2021. više od 1200 Lactalisovih uposlenika i njihovih porodica, na 125 lokacija u 24 zemlje sudjelovalo je u ovom pokretu za čišću planetu.

“U Bosni i Hercegovini u akciju su uključena 64 uposlenika Lactalis BH i Inmera koji su prikupili oko 1200 kg otpada iz prirode. Čistili smo na dvije lokacije, u Gradačcu na jezeru Vidara i na Velikom polju na Igmanu. Prirodi se uvijek vraćamo i zato je važno da ju čuvamo kako za nas tako i za generacije koje dolaze”, poručio je Dino Bajrić, direktor marketinga kompanije Lactalis u Bosni i Hercegovini.

Sudjelovanjem u Svjetskom danu čišćenja, Lactalis BH s ponosom doprinosi globalnoj inicijativi koja okuplja gotovo 13,5 miliona volontera u 191 zemalja, što je rezultiralo prikupljanjem 53 miliona kg napuštenog otpada, prema podacima nevladine organizacije Let’s Do It World 2021.

Izvor: Klix.ba

Leave a Comment