Počeli radovi na projektu vodosnabdjevanja naselja Batići u Kijevu

Protekle sedmice počeli su radovi na projektu vodosnabdijevanja naselja Batići u Kijevu, koje administrativno pripada Opštini Trnovo RS.

Protekle sedmice počeli su radovi na projektu vodosnabdijevanja naselja Batići u Kijevu, koje administrativno pripada Opštini Trnovo RS. Stanovnici ovoga naselja nemaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja i to im je bio goruči problem.

Sredstva za izvođenje radova na izgradnji pomenutog vodovoda obezbijedila je Općina Trnovo FBiH u iznosu od 100.000,00 KM. Opština Trnovo (RS) je pribavila projektnu dokumentaciju i dozvole za izvođenje radova, a u toku je izbor izvođača radova. Određena je lokacija gdje će se graditi rezervoar za vodu i trasa kojom će ići vodovod do ovoga naselja.

Inače Sporazum o saradnji i sufinansiranju ovoga projekta, dvije Općine potpisale su u novembru prošle godine. Pored toga Općina Trnovo na čelu sa načelnikom Ibrom Berilom, kako bi olakšala dovođenje vode do ovoga naselja, angažovala je JKP ”Trnovo” da izvrše iskopavanje kanala i polaganje cijevi, na jednom dijelu ovoga vodovoda.

Radnici JKP ”Trnovo” izvršili su radove na iskopu kanala u dužini od 450 metara u koji je u prvih 100 metara od pumpne stanice položena cijev položena cijev DN63 PN16, a ostalih 350 metara DN63 PN10, za potrebe potisnog cjevovoda koji spaja pumpnu stanicu i rezervoar, koji će biti naknadno izgrađen. Jednim dijelom kanala u dužini od 200 metara položena je i odvodna cijev iz rezervoara za naselje Batići.

Nastavak radova na ovom projektu slijedi uskoro, što podrazumijeva izgradnju rezervoara i pumpne stanice.

Pin It

Leave a Comment