Obilježen ”Dan veterana” i 30. godišnjica JOB ”Unija veterana”

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” Kantona Sarajevo, sinoć je u multimedijalnoj sali Fonda memorijala Kantona Sarajevo

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” Kantona Sarajevo, sinoć je u multimedijalnoj sali Fonda memorijala Kantona Sarajevo na Kovačima, upriličena svečana akademija kojom je obilježena 30. godišnjica osnivanja Udruženja, te ”Dan veterana”.

Ovom prilikom, prisutni su uz veliki jubilej evocirali uspomene na sve one koji su svoj život nesebično stavili na raspolaganje domovini, dajući tako nemjerljiv doprinos cjelovitosti Bosne i Hercegovine.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović je u svom obraćanju posjetio na iznimnu važnost kulture sjećanja, ali i na narušeni dignitet boraca sa kojim su svi oni danas suočeni.

Svečana akademija je bila prilika i za dodjelu povelja i zahvalnica najzaslužnijima veteranima, a skup, koji je počeo intoniranjem himne BiH i odavanjem počasti braniteljima BiH, popraćen je prigodnim kulturno–umjetničkim programom.

Svečanoj akademiji su prisustvovali i veterani sa područja općine Trnovo, kojima su također dodijeljene zahvalnice i priznanja. Povelja veterana uručena je Eminu Berilu, a zahvalnicu je dobio Huso Durmo. Zahvalnicu je dobio još jedan Trnovljak – Mirza Terzo, vršilac dužnosti federalnog ministra za pitanja boraca.

(Izvor: Vlada.ks.gov.ba i press Služba Općine Trnovo)

Leave a Comment