Počela izgradnja rezervoara Pendičići

U sklopu projekta izgradnje centralnog vodovoda za vodosnabdijevanje MZ Trnovo, počela je izgradnja rezervoara Pendičići. Projektom je predviđena

U sklopu projekta izgradnje centralnog vodovoda za vodosnabdijevanje MZ Trnovo, počela je izgradnja rezervoara Pendičići. Projektom je predviđena izgradnja rezervoara zapremine 200 kubika.

Projektnu dokumentaciju ovoga projekta izradila je firma ”Es Hydrotechnics” d.o.o. Sarajevo, a radove izvode radnici preduzeća ”Bujice” d.o.o. Konjic. Finansijska sredstva obezbijedilo je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Dio ovoga projekta je i ranije završeni rezervoar za vodosnabdijevanje naselja Godinja.

Lokacija rezervoara se nalazi iznad naselja Pendičići, a rezervoar je projektovan kao armirano betonski objekat, koji se sastoji od vodene i zatvaračke komore. Izgradnja ovog rezervoara obuhvata pripremne, zemljane, betonske, zidarske, izolaterske, te molersko-farbarske i fasaderske, kao i montažne i limarske radove.

Vodosnabdijevanje naselja Gračanica i Pendičići, kao i centralnog dijela MZ Trnovo će se vršiti sa ovoga rezervoara po okončanju njegove izgradnje. Po realizaciji projekta izgradnje centralnog vodovoda trajno će biti riješeno vodosnabdijevanje u ovoj mjesnoj zajednici.

Pin It

Leave a Comment