Asfaltiranje lokalnog puta u Gračanici

Nastavlja sa izgradnja infrastrukturnih projekata na području općine, a nastavku radova u ovom periodu godine pogodovali su i

Nastavlja sa izgradnja infrastrukturnih projekata na području općine, a nastavku radova u ovom periodu godine pogodovali su i povoljni meteorološki uslovi. Tako je u mjesnoj zajednici Trnovo asfaltiran lokalni put kroz naselje Gračanica u dužini od oko 200 metara.

Izvršeno je skidanje postojećeg sloja asfalta, zamjena podtla i riješena odvodnja. Izvođač radova je Demus d.o.o., nadzor nad pomenutim radovima vrši firma Arting BH. Projekat finansirala Općina Trnovo, a završetkom asfaltiranja ovog putnog pravca stvoreni su bolji uslovi za život mještana ovog naselja, ali i za građane cijele općine koji se već uveliko pripremaju za slijedeću građevinsku sezonu kandidirajući svoje projekte prema općini na javnim raspravama koje se održavaju u svim mjesnim zaednicama ovih dana.

Pomoćnik načelnika za urbanizam, Osman Smječanin prisustvovao je završnim radovima na ovom projektu i u razgovoru sa mještanima na javnoj raspravi posebno naglasio: “Sve ono što je obećano i što smo zajedno radili proteklu godinu je završeno. Nastavljamo sa novim projektima i tokom ove godine zajedno sa građanima koji određuju prioritete i sami kandidiraju svoje projekte”.

 

Ajla Lindov

 

Pin It

Leave a Comment