Na Bjelašnici okončan 3. Telemach Children Speed Camp

Na Bjelašnici je jučer završen 3. Telemach Children Speed Camp, koji je trajao tri dana. Osim mladih talentovanih

Na Bjelašnici je jučer završen 3. Telemach Children Speed Camp, koji je trajao tri dana. Osim mladih talentovanih skijaša iz BiH, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Slovačke i mnogih drugih zemalja svijeta, učešće su uzeli i vrhunski instruktori koji su svoje bogato znanje prenosili mladim skijašima. Jedan od njih je Ivica Kostelić višestruki skijaški prvak, potom Kristijan Gedina nekadašnji pobjednik Svjetskog kupa u spustu i Paola Magoni, osvajačica zlatne medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu.

Tu su bili i domaći skijaši i olimpijci Edin Terzić, Ariana Boras, Igor Laikert i Sead Čaušević.

Inostrani instruktori su naglasili kako im je bilo zadovoljstvo provesti vrijeme na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, te da je gostoprimstvo bilo na visokoj razini. Naveli su da su staze jako dobre i da su prezadovoljni svim uvjetima koje su imali za vrijeme svog boravka na našoj ljepotici.

Organizator ovoga jedinstvenoga edukacijskog međunarodnog skijaškog kampa za djecu bio je Skijaški klub Olimpik iz Sarajeva.

Cilj kampa bio je pružiti priliku mladim takmičarima da se kroz praktičan rad i edukativne programe povežu s najboljima iz ovog sporta kako bi nadogradili skijašku platformu koja će osigurati napredak narednih generacija ovog sporta.

Leave a Comment