Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Trnovo

Velika koordinirana akcija čišćenja Kantona Sarajevo održava se već nekoliko godina u nizu. Naime, akciju pokreće Ministarstvo komunalne

Velika koordinirana akcija čišćenja Kantona Sarajevo održava se već nekoliko godina u nizu. Naime, akciju pokreće Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a kada je u pitanju područje općine Trnovo akcija će se održati u četvrtak i petak, 15. i 16. juna 2023. godine, dogovoreno je i najavljeno jutros u Hadžićima, gdje je upriličen zvaničan početak ove akcije.

Nosioci aktivnosti, komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Trnovo realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.
Pozivamo i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da naša okolina bude ljepša i urednija. Napravimo ono što može svako od nas, potrudimo se i ulijepšajmo sredinu vlastitim snagama, zaključak je današnjeg susreta.

Pogledajte izjavu Općinskog načelnika, Osmana Smječanina za Kantonalnu televiziju.

Leave a Comment