Potpisan sporazum o uređenju korita rijeka Rakitnice i Krsinje

Općina Trnovo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo jučer su potpisali su sporazum o

Općina Trnovo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo jučer su potpisali su sporazum o sufinansiranju projekta nastavka uređenja korita rijeka Rakitnice u Šabićima i Krsinje u Pendičićima i Gračanici.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović i direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov.

Prema sporazumu, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sufinansirat će projekat sa iznosom od 500.000,00 KM, a Općina Trnovo se obavezala da će osigurati preostala novčana sredstva potrebna za realizaciju projekta, pribaviti potrebna odobrenja i saglasnosti i provesti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova. Stručni nadzor nad realizacijom projekta vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Cilj je preventivno djelovanje na smanjenju poplavnih područja i šteta koje izazivaju poplave, izvođenjem radova na izgradnji zaštitnih vodnih objekata, čišćenju, produbljivanju i trajnoj regulaciji riječnih korita u Kantonu Sarajevo.

Leave a Comment