Održan treći po redu memorijalni turnir Mehmed Meša Mulaosmanović

Jučer je na igralištu pored zgrade Općine Trnovo, u Trnovu održan treći memorijalni turnir, u znak sjećanja na

Jučer je na igralištu pored zgrade Općine Trnovo, u Trnovu održan treći memorijalni turnir, u znak sjećanja na Mehmeda Mešu Mulaosmanovića.

Mehmed Mulaosmanović je u periodu od 1990. do 1997. godine obavljao funkciju predsjednika Općine Trnovo, a u vremenu od 1992. do 1996. godine bio je predsjednik ratnog Predsjedništva Općine Trnovo. Pored toga, Meša je bio i organizator otpora, a u poslijeratnim godinama upisao se u vakife džamije Ostojići.
-Mehmed Mulaosmanović je svojim odnosom prema mladim ljudima, ovoj općini i državi zaslužio da ga se sjećamo i mlađim naraštajima prenosimo njegovu hrabrost i gordost, rekao je jedan od starijih učesnika turnira koji je kako kaže poznavao Mešu.

 

Malonogometni turnir za mlade organizovan je na ideju i inicijativu mladih momaka iz Trnova, Sedina Mulaosmanovića i Harisa Mulaosmanovića, sina rahmetli Mehmeda.

U turniru je učestvovalo ukupno 15 ekipa, a nagrađeni su istaknuti pojedinci turnira, najbolji golman i najbolji igrač, te ekipe koje su zauzele prva tri mjesta uz pehare i novčane nagrade;

1.Caffe Sky

2. Sword security

3.Prokos Fojnica

Općina Trnovo je finansijski podržala održavanje ovog turnira, pomoćnik Općinskog načelnika, Meho Krupalija uručio je pehare najboljima.

-Sretan sam da obzirom na veliki broj zainteresovanih i prijavljenih ekipa, turnir zaista prelazi u tradiciju. Vjerujemo da smo u prvom izdanju turnira započeli misiju našeg turnira, promicanje sportske kulture i prijateljstva i druženja naših mladih sportaša te nam je želja u tom smjeru i nastaviti graditi naš turnir. Svaki put se veselim dolasku ekipa i njihove podrške, posjetilaca turnira, te našem zajedničkom druženju i uživanju u nogometu i prirodnim ljepotama Trnova – rekao je jedan od inicijatora turnira Sedin Mulosmanović.

A.L

Pin It

Leave a Comment