Počelo čišćenje i uređivanje putnog pojasa uz lokalne puteve

Održavanje puteva obuhvata sve planske aktivnosti kojima se obezbijeđuje nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja u svim vremenskim uslovima.

Održavanje puteva obuhvata sve planske aktivnosti kojima se obezbijeđuje nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja u svim vremenskim uslovima.

”Vatrogasno društvo Trnovo” pored primarnog zadatka izvodi i potrebne radove na održavanju pojasa vegetacije pored puteva i uklanjanju samoniklog bilja sa područja putnog pojasa, gdje se košenje trave izvodi sa bočnom kranskom kosilicom, te vrši uklanjanje pokošene trave. Motornim pilama sječe se šiblje i grmlje koje otežava odvijanje prometa na ovim putevima.

Članovi ovoga društva započeli su radove redovnog godišnjeg čišćenja i uređenja putnog pojasa uz lokalne puteve na području općine Trnovo. Pored košenja trave, sječe šiblja i niskog rastinja, planirano je i uklanjanje snjegoloma i čišćenje protivpožarnih puteva. Radovi su počeli prema usaglašenom planu Civilne zaštite i komunalne inspekcije Općine Trnovo.

Redovno uređenje putnog pojasa i uklanjanje rastinja doprinosi i ljepšem izgledu općine Trnovo, a pored unaprijeđene bezbjednosti učesnika u saobraćaju olakšava se i pristup seoskim domaćinstvima i imanjima.

Pozivamo i ostale građane, koji uz putni pojas imaju parcele sa šumom ili drugim drvećem, da iste redovito održavaju kako bi se nesmetano i sigurno odvijao promet i osigurala preglednost i propisani slobodni profil na cesti.

Pin It

Leave a Comment