U organizaciji košarkaškog kluba “KOŠ” na Bjelašnici se održava sedmi po redu košarkaški kamp

Košarkaški klub “KOŠ” najavljuje  javnosti detalje ovogodišnjeg Telemach košarkaškog kampa Bjelašnica 2023. Sedmi po redu,“ Telemach košarkaški kamp

Košarkaški klub “KOŠ” najavljuje  javnosti detalje ovogodišnjeg Telemach košarkaškog kampa Bjelašnica 2023.

Sedmi po redu,“ Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2023” koji će se održati na Bjelašnici.

Okupljanje djece i mladih u dobnom uzrastu od 8 do 18 godina, koji će dio svog raspusta provesti aktivno boraveći u hotelu „Bjelašnica“,uz treninge u prirodi i dvorani, počinje 02.07. i trajati će do 08.07.2023. godine. Očekuje se dolazak reprezentativaca i eminentnih ličnosti iz svijeta košarke.

Općina Trnovo je  podrška ovog projekta čiji je cilj afirmacija mladih sportaša,nadogradnja sportskih vještina te cilj da se pokaže da se individualnim radom i pojačanim aktivnostima može doći do uspjeha. Kroz zadnjih šest kampova  prošlo je 800 djece, što govori o uspješnosti ovog projekta.

Ovaj projekat se organizuje u suradnji K.K.„KOŠ“ sa košarkaškim klubovima sa područja BiH a to su klubovi Federacije BiH (ŽKK Konjic, ŽKK Play off Sarajevo, ŽKK Livno i KK Kiseljak) i Republike Srpske (ŽKK Igman Istočno Sarajevo i KK Modriča).

Na ovogodišnjem kampu učešće je uzelo 120 djece uzrasta od 8 do 18 godina iz Švedske,Turske, Amerike, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će uz vrhunske trenere provesti raspust trenirajući.

Cilj kampa je da iskoristimo prirodne ljepote olimpijske planine Bjelašnice za sportske aktivnosti a koje su za sportiste najbolje.

Ove godine pored organizatora i trenera koji su naši gosti od ranije  Sejo Bukva – predsjednik KK “KOŠ” i organizator kampa, Mensur Bajramović – bivši selektor muške košarkaške reprezentacije BiH, Mujo Kovačević – trener KK “Iskra” Bugojno, Admir Tutić – trener kadetske selekcije KK “KOŠ”, Enes Numanović – trener juniorske selekcije KK “KOŠ”, Ibrahim Zajkić – trener KK “Mladost” Bosanski Petrovac, Kenan Ahmedović – trener škole košarke KK “KOŠ”, Amir Aljiji – kondicioni trener KK “KOŠ”, Faris Mujezinović – trener ženske selekcije i škole košarke KK “KOŠ” Indira Bukva – trenerica ženske selekcije KK “KOŠ”, Faris Povlakić – trener minibasket selekcije i škole košarke KK “KOŠ”, Rijad Hodović – trener pionirske selekcije košarke KK “KOŠ” pridružili su nam se i novi treneri Dževad Alihodžić – bivši reprezentativac, sadašnji trener omladinskih selekcija u Dubaiju, Vesna Bajkuša – bivša košarkaškica i reprezentativka, košarkaška trenerica i  Eugen Tončinić – trener KK “Kastav” iz Hrvatske

Košarkaški kamp osmišljen je tako da se organizuje  sedmodnevni kamp i to tako da su grupe organizovane prema uzrastu djece(mlađa i starija grupa) tako što će djeci i mladima biti omogućeno da dio svog raspusta 24 sata provedu na svježem zraku uz bavljenje sportom i druženje sa svojim vršnjacima.

Ovaj dio projekta obuhvata:

  • smještaj na bazi 6 punih pansiona
  • sportske aktivnosti: košarka – prijateljske utakmice, video projekcije, stručno usavršavanje,vrhunski treneri,predavanja
  • edukativne aktivnosti – iz oblasti sporta, košarke, života mladih i problema sa kojima se oni susreću
  • zabavne aktivnosti – takmičenje u video – igricama, stolnom tenisu, bilijaru, pikadu, karaoke zabave, večernja druženja
  • gosti predavači na kampu su vrhunski stručnjaci iz svjeta košarke koji će svoje znanje prenositi polaznicima kampa

 

Izvor: KK “KOŠ”

 

Pin It

Leave a Comment